ROUTEBESCHRIJVING:

 

 • Met openbaar vervoer:
  Vrijwel alle bussen vanaf Leiden Centraal Station naar Leiden Centrum rijden over de Breestraat. U stapt uit voor de V&D op de Breestraat en vindt het Pieterskwartier aan uw rechterhand. 
 • Lopen vanaf het station kan ook: u bent in 10 minuten in het Pieterskwartier. Ga vanuit het station rechtdoor, linksaf de brug over en meteen weer rechts over de Prinsessenkade en het Kort Rapenburg. Voor u ligt het Rapenburg, de mooiste gracht van Leiden. Neem de linkerkant en om de hoek van het Rijksmuseum van Oudheden loopt u zo het Pieterskwartier in. 

 • Met de auto:

  • Vanaf de A4, afslag 7 Leiden-Zoeterwoude Dorp:
   Bij de afrit links en na ongeveer 1 km rechts afslaan, naar Leiden Centrum. U rijdt over de Lammenschansweg. Aan het eind gaat u - met een slinger naar rechts - rechtdoor en bij het volgende stoplicht links. Rechts heeft u supermarkt Hoogvliet, u kunt parkeren op de parkeerplaats de Garenmarkt, of in de garage bij de supermarkt Hoogvliet.
   Vanaf daar loopt u in 5 minuten over de Breestraat naar het Pieterskwartier, dat u vindt aan uw linkerhand bij de voetgangers oversteekplaats, net na het stadhuis.

  • Vanaf de A44, afslag 8 Leiden/Oegstgeest:
   Volg de borden richting Leiden Centrum, u rijdt over de Plesmanlaan, gaat bij het stoplicht na het viaduct rechtdoor, volgt de weg naar rechts over de Morsweg en gaat na de spoorwegovergang bij het stoplicht naar links. U vindt aan uw rechterhand het Haagweg Parkeerterrein, vanaf daar wordt u met een busje gratis naar het centrum gebracht (een ritje van 2 minuten). U stapt uit voor de V&D op de Breestraat en vindt het Pieterskwartier aan uw rechterhand.