De Ondernemersvereniging Pieterskwartier behartigt de belangen van de ondernemers in het Pieterskwartier in Leiden.

 

De vereniging is opgericht in 2008 en spant zich in om het Pieterskwartier bekender en aantrekkelijker te maken. Deze website is daar een onderdeel van.

 

Verder behartigt de vereniging de belangen van de ondernemers in het gebied bij de Gemeente en het Centrummanagement. U wordt daarvan op de hoogte gehouden met een Nieuwsbrief die per e mail verstuurd wordt, op ondernemersborrels en de algemene ledenvergadering.

 

De afgelopen jaren zijn in het Pieterskwartier diverse evenementen georganiseerd. Het Midzomerfeest, dat samenvalt met de Lakenfeesten, heeft inmiddels al veel bekendheid gekregen.  Op het Pieterskerkhof is dan een MidzomerMarkt met bijzondere handgemaakte producten en een ouderwetse kermis; op het Gerecht worden kinderspelen georganiseerd. Er is een open-tuinen-route en de meeste winkels, cafe's en galeries zijn open. In het najaar is er een modeshow en een Vintage ModeMarkt op het Gerecht.

 

Ondernemers rond de Pieterskerk die nog geen lid zijn van de vereniging, zijn van harte welkom om zich als nieuw lid aan te melden. Het lidmaatschap, inclusief een pagina op de website, kost E 50,00 per jaar. Wilt u geen lid zijn, maar wel een websitepagina hebben, dan betaalt u E 75,00 per jaar.