The Earth Collection  puur natuurlijk

Kleding, gemaakt uit de natuur, Voor volwassenen, kinderen en babies, voor haar en hem.


Kleding, gemaakt uit de natuur: Voor volwassenen, kinderen en baby's; voor haar en hem; voor iedereen voor wie natuur belangrijk is!

Wat in 1993 met het idee om milieuvriendelijke t-shirts te produceren begon, is nu uitgegroeid tot een internationaal bekend Life Style merk. Het assortiment van THE EARTH COLLECTION omvat tegenwoordig kleding voor dames, heren, kinderen en baby´s, evenals moderne accessoires gemaakt van natuurlijke materialen.

Alles wat THE EARTH COLLECTION wereldwijd onderneemt is gebaseerd op de overtuiging dat wij het milieu waarin wij leven en de mensen met wie we werken moeten respecteren. Vandaag de dag wordt THE EARTH COLLECTION in meer dan 500 winkels in meer dan 30 landen verkocht. En dat aantal blijft groeien.


Wij hebben kleren van katoen, zijde, linnen, ramie, hennep en wol.

Katoen is ademend en heerlijk om te dragen. Van zijde wordt altijd de ruwe variant gebruikt, want daarvoor zijn geen chemicaliën nodig. Linnen is bijzonder sterk. Ramie is een snel drogende stof, vaak gecombineerd met katoen voor het kleurbehoud en de sterkte van de stof.

Hennep is het meest milieuvriendelijke product. Bij de verwerking worden geen chemicaliën gebruikt. De plant heeft weinig water nodig en groeit snel. De stof wordt zachter als je hem draagt.

De knopen zijn van kokosnoot en bamboe; de sieraden van schelpen, kokosnoot en stenen. Voor de labels tenslotte wordt gerecycled papier gebruikt en ook de verpakking is van papier.

 

The Earth Collection

puur natuurlijk

Langebrug 43

071-5131657
www.earthcollectionleiden.eu
info@earthcollectionleiden.eu


Openingstijden:
Geopend woensdag, donderdag en vrijdag van